Am fost contactat la Biroul Parlamentar de către reprezentanți ai Sindicatului Național Fitosanitar, structură reprezentativă la Nivelul Autorității Naționale Fitosanitare, aceștia exprimându-și îngrijorarea cu privire la un proiect legislativ vizând unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a altor structure aflate în subordinea acestora.
Conform petenților, acestă inițiativă legislativă desființează practic Autoritatea Națională Fitosanitară, care nu poate funcționa fără structurile județene(Autoritatea fiind înființată tot de Guvernul PSD, în urmă cu trei ani, respectând legislația europeană). Acest proiect legislativ, depus de parlamentari ai PSD la Senat, contravine Directivei 2000/29/CE privind măsurile de protecție împotriva introducerii în Comunitate a unor organisme dăunătoare plantelor.
În baza unui memoriu depus la Biroul Parlamentar de către petenți, am adresat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o interpelare al cărei răspuns scurt și inechivoc îl redau intocmai.
image00019

image00020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *