În prezent, circa 2.000 de migranți, care încearcă să ajungă cu orice preț în vestul Europei, se află în tabere improvizate la frontiera belaruso-polonă, majoritatea venind din Orient, adică Irak, Siria şi Yemen (conform informațiilor autorităților poloneze). Migranții au avut mai multe tentative de a forța trecerea graniței, iar pentru blocarea acestora au fost desfășurate importante efective ale forțelor de ordine poloneze.

Uniunea Europeană acuză Belarus că instigă, alături de Rusia, la destabilizarea frontierelor sale și că facilitează tranzitul migranților și presiunea acestora asupra granițelor poloneze.

Până nu demult, Uniunea Europeană asuma forțat (prin sancțiuni) o politică favorabilă migrației și impunea țărilor membre să asume primirea unor cote prestabilite de migranți. Această generozitate politică pripită și neavenită, care a condus la sporirea pericolului și a atacurilor teroriste, s-a întors de fapt, după cum anticipam în urmă cu câțiva ani, împotriva europenilor.

Germania a schimbat placa după Angela Merkel. „Migranții blocați la frontiera belaruso-polonă trebuie transportați înapoi în țările lor de origine”, a susținut astăzi purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, care a respins posibilitatea ca Germania să-i primească pe migranți. Se mai aude acum ceva despre politica europeană forțată, favorabilă migrației?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *