Back
Featured image of post Împotriva imposturii

Împotriva imposturii

Partidul Mișcarea Populară a luat act de scrisoarea deschisă a celor 50 de personalități din mediul academic, universitar si din societatea civilă care militează pentru o Românie civilizată și europeană, din care să fie stârpit flagelul imposturii. Având în vedere istoricul acțiunilor politice ale partidului, valorile și principiile pe care le împărtășim, dorința profundă de schimbare în bine a României în concordanță cu așteptările legitime ale cetățenilor, PMP se angajează în mod ferm să acționeze decis și consistent întru implementarea măsurilor majore cuprinse în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanții societății civile.
De altfel, în programul de guvernare al PMP se regăsesc aceste măsuri de asanare morală a spațiului public românesc. PMP este prima formațiune politică din România care a solicitat înființarea unei instituții care să verifice din oficiu toate tezele de doctorat emise în țara noastră și care a militat pentru transparență totală a instituțiilor publice: contracte semnate și facturi, dar și un istoric clar al persoanelor care ocupă funcții de decizie.
„PMP a acționat deja pentru punerea în aplicare a unor măsuri de sancționare a imposturii. După ce am avut un Prim-ministru plagiator precum Victor Ponta, multipli miniștri acuzați de același lucru, șefi de universități dovediți că și-au falsificat lucrările, este clar că problema este cronică și trebuie rezolvată la nivel legislativ. Nu sunt suficiente acțiunile punctuale ale Justiției. Credem în aceste principii, pe de o parte, pentru că numai eliminând impostura vom putea atinge principiul meritocratic – doar oameni competenți în funcții publice. Pe de altă parte, pentru că societatea românească este sub un asediu de exemple negative promovate până la saturație. În plus, tocmai prin crearea sentimentului că doar impostorii reușesc, clivajul dintre clasa politică și societate crește pe zi ce trece. Dacă vrem să închidem rănile trecutului, singura soluție este promovarea oamenilor de valoare în locurile care li se potrivesc”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.
Partidul Mișcarea Populară reamintește faptul că Președintele Traian Băsescu, pe vremea când ocupa funcția de senator, a inițiat o lege privind desființarea Academiei de Științe ale Securității Naționale fondate de Gabriel Oprea, din care fac parte și politicieni care au obținut titluri academice prin furt intelectual. Legea a fost adoptată de Senat, fiind însă blocată de o majoritate toxică formată în jurul PSD la Camera Deputaților. PMP se angajează să ducă la bun sfârșit acest demers în ciclul legislativ 2020 – 2024.
De asemenea, PMP merge mai departe făcând un triaj intern al membrilor pe care îi propune pentru diverse funcții publice.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus