Back
Featured image of post În luna noiembrie, susține ONU, vom avea nou-născutul celor 8 miliarde...

În luna noiembrie, susține ONU, vom avea nou-născutul celor 8 miliarde...

Astăzi, este Ziua Internațională a Populației Pământului. În acest an, conform unui Raport al Departamentului Economic și Social al ONU, populația lumii va ajunge la 8 miliarde de oameni. Documentul consemnează că, anul viitor, India va depăși China în topul țărilor cu cea mai mare populație de pe planetă.

Pe acest trend, până în 2030, populația lumii ar urma să ajungă la 8,5 miliarde, iar până în 2050 la 9,7 miliarde.

Din cauza masivei evoluții și aglomerări demografice, a dezvoltării industriale, poluarea afectează periculos viața noastră. Un studiu recent al Universității McGill, care a analizat dosarele de sănătate a peste 6 milioane de canadieni, a demonstrat inechivoc că expunerea pe termen lung la poluanții atmosferici a fost asociată cu un risc crescut de a dezvolta lupus, sindromul Sjogren, sclerodermie și alte boli autoimune, precum artrita reumatoidă, diabetul de tip 1 și scleroza multiplă, care afectează milioane de oameni.

Inhalarea timp îndelungat a poluanților atmosferici declanșează o inflamație sistemică în tot corpul, putând duce la boli autoimune. În aceste cazuri, sistemul imunitar al organismului o ia razna și, în funcție de boală, celulele imunitare pot ataca din greșeală celulele sănătoase ale corpului: din piele, intestin, organe, celule nervoase, articulații sau țesuturi conjunctive. De asemenea, alte studii au demonstrat că o calitate slabă a aerului crește riscul de a dezvolta două sau mai multe boli cronice grave.

Deși Uniunea Europeană a asumat o politică fermă pentru reducerea poluării, nu există nicio sincronizare reală, în acest sens, din partea statelor mari, fruntașe la poluare: China, India, Rusia ș.a.

În acest ritm de creștere demografică și sporire a poluării, pământul pare că se sufocă și dă semne de boală. I-a crescut temperatura iar sistemul său imunitar se apără prin fenomene climatice extreme, prin pandemii nimicitoare. Dacă nu înțelegem și nu reacționăm corector adecvat, ne putem aștepta în continuare la consecințe devastatoare care vor pune în pericol chiar viața pământească.

Last updated on Jul 11, 2022 10:17 UTC
comments powered by Disqus