Back
Featured image of post În România comasaților, mori și taci!

În România comasaților, mori și taci!

În fiecare an, în România se înregistrează peste 20.000 de decese cauzate de diverse forme de cancer, cu peste 45% mai multe față de media europeană.

În România Partidului Comasat Român (PSDNL), de la bugetul de stat se subvenționează (compensează) tratamentul doar pentru anumite forme de cancer, restul bolnavilor, „ghinion”, sunt nevoiți să-și achite medicația din resurse proprii sau recurg la alternativa de a chema instituțiile statului în judecată. Ca să vă faceți o idee, pentru un singur flacon al unui medicament prescris de medicul oncolog unui pacient, prețul acestuia este de 5.450 lei. În această situație, politrucii plantați clientelar în funcțiile de conducere ale respectivelor instituții, menite să vegheze la sănătatea publică, dau vina unii pe alții.

Conform cotidianului „Libertatea”, reprezentanții CNAS afirmă că Agenția Națională a Medicamentului este responsabilă cu autorizarea noilor tipuri de medicamente, în timp ce Ministerul Sănătății și Guvernul susțin că nu au nicio atribuție în ceea ce privește compensarea tratamentelor, competența fiind exclusiv a Casei de Asigurări de Sănătate.

Practic, pacienții își câștigă dreptul la viață în instanțele de judecată, întrucât rata de succes a sentințelor judecătorești care le sunt favorabile este de 95%. Problema este că astfel de cauze se pot întinde pe o perioadă îndelungată iar unii bolnavi își dau obștescul sfârșit înainte de pronunțarea sentinței judecătorești. Adică, mor cu zile, din pricina indolenței, a lipsei de empatie și compasiune, a iresponsabilității celor care conduc instituțional statul român.

Grija guvernanților vizează doar propriile privilegii, pensiile speciale și conservarea pozițiilor de putere. În rest, românii pot să moară în suferință și durere, doar să nu-i deranjeze tupeist cu bolile lor fatale, ridicole.

Foto: Agerpres

Last updated on Apr 10, 2024 07:58 UTC
comments powered by Disqus