Back
Featured image of post În urma interpelării mele, ministrul Costel Alexe informează: Un nou tip de risc în actele normative: „carnivorele mari”

În urma interpelării mele, ministrul Costel Alexe informează: Un nou tip de risc în actele normative: „carnivorele mari”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor răspunde interpelării mele informându-mă că despăgubirile pentru pagubele cauzate de urși culturilor agricole, silvice și animalelor domestice au fost achitate în anul 2019 însumând 2.595.857,46 lei.
„În vederea protejării vieții și integrității cetățenilor, la solicitarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a aprobat introducerea unui nou tip de risc în actele normative care asigură managementul riscurilor, respectiv riscul generat de carnivorele mari, care va asigura cadrul legal pentru intervenția operativă a tuturor instituțiilor abilitate. Astfel se va modifica Hotărârea de Guvern nr.94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului național pentru situații speciale de urgență și Hotărârea de Guvern nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, acte normative ce urmează să fie promovate în ședințele de Guvern.
Echipele de intervenție vor fi formate din reprezentanți ai institutelor cu atribuții în gestionarea acestui tip de risc: Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.”

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus