Back
Featured image of post Încă o mârșăvie din partea Ungariei

Încă o mârșăvie din partea Ungariei

Președintele Ungariei, Novak Katalin, a recidivat prin declarații incitatoare etnic, instigatoare la separatism și revizionism, cu ocazia prezenței sale la Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc (Harghita).

„Nu ne lăsa să pierdem Ardealul, Doamne!”, a scris pe pagina sa de Facebook, iar într-o altă postare a scris: „Rămas bun de la Csíksomlyó, într-una dintre cele mai sfinte sărbători din toată Ungaria. «O mamă este fericită când familia ei este împreună» s-a spus astăzi în predică. În mod similar, ca șef de stat este întotdeauna înălțător să experimentezi atunci când națiunea este împreună, așa cum am putea experimenta această unitate națională aici la revedere. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe unguri!”.

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat palid, contactându-l pe ambasadorul Ungariei la București, căruia i-a transmis „au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României”.

De fiecare dată când vine în România, președinta Ungariei caută să provoace ură și dezbinare, incită la segregaționism și separatism etnic. Întrucât a recidivat în aceste proceduri, chiar după ce a fost atenționată pe cale oficială de către MAE, se cuvine ca autoritățile statului român să înceapă demersurile pentru a o declara „persona non grata” pe teritoriul României. Mă întreb însă dacă avem oameni de stat în fruntea României sau doar guzgani și profitori ai tenebrelor?!

Last updated on May 29, 2023 19:23 UTC
comments powered by Disqus