Back
Featured image of post Începe confruntarea prădătorilor politici pentru nevolnicul buget

Începe confruntarea prădătorilor politici pentru nevolnicul buget

Pentru Guvernul Câțu urmează cea mai grea încercare de până acum a existenței sale. Conform proiectului bugetului de stat pentru 2021, veniturile estimate vor fi de 365 miliarde de lei, iar cheltuielile sunt preconizate la 445 de miliarde lei. Adică, se prezumă un deficit bugetar de 80 de miliarde de lei.
Tradus, nu vor fi resurse pentru ca fiecare partid al guvernării să-și mulțumească clientela politică și să răspundă solicitărilor propriilor colegi din administrația publică locală, din teritoriu, iar de aici, după disputele tumultoase pentru împărțirea funcțiilor, va începe adevărata confruntare în privința relaționării PNL-USR-UDMR.
O primă încercare și un prim decont pentru distribuția voturilor parlamentare se vor face la moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Apoi, Marcel Ciolacu a anunțat că nu exclude asumarea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului.
În timp ce partidele guvernării se vor sfâșia pentru resursele firave ale bugetului de stat, ce credeți că va urma să se întâmple benefic pentru România? Ce ziceți?

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus