Back
Featured image of post Înfipți parazitar în bugetul țării, secătuind viețile noastre

Înfipți parazitar în bugetul țării, secătuind viețile noastre

Îi vedeți răsfățându-se pe ecranele televizoarelor. Îi vedeți ocupând triumfalist prim-planul subiectelor mass-media și dominând prin multiplicare algoritmii social media. Îi vedeți perorând despre creștere economică și cum doar prin ei este asigurată stabilitatea țării… Care va să zică, ei reprezintă șansa noastră, a României.

Aflați, oameni buni, că în doar trei ani, începând din 2021, PSD și PNL au plătit peste 257 de milioane de lei pentru știri pozitive în mass-media și social media. Adică, aproape 52 de milioane de euro. Atenție, sunt bani de la bugetul de stat, din subvenția pe care Autoritatea Electorală Permanentă o alocă partidelor politice, adică bani din taxele, impozitele, birurile și sărăcia românilor.

Cu banii respectivi se putea construi cel puțin un spital național. Însă, Marcel și Nicu au investit în cosmetizarea propriei imagini publice și a partidelor pe care le reprezintă. La fel făcea, la vremea sa, și regimul dictatorului Nicolae Ceaușescu. Imaginea din presă a PCR și a „celui mai iubit fiu al poporului” era idilică, glorioasă, fastuoasă, în timp ce românii flămânzeau, primeau mâncare pe cartele, stăteau în case pe întuneric și în frig.

S-a schimbat doar prețul. Omul de rând poate acum avea de toate, însă nu își permite decât subzistența și supraviețuirea mizere.  A ajuns gazul, încă subvenționat, să coste 1.200-1.500 de lei/lună pentru un apartament, deși reprezintă o resursă a României, vândută de predecesorii lui Marcel și Nicu. Nici cu energia electrică nu stăm semnificativ diferit. Care-i rostul resurselor energetice și de combustibili ale României, câtă vreme noi le plătim la aceleași tarife ca în țările care nu au nicio astfel de resursă…  Ce politică e asta, Marcel și Nicu, ce guvernare, ce stabilitate smintită?!

Cumpărați public doar minciuna care vă protejează exclusiv propriile privilegii, veniturile enorme, nejustificate, pensiile speciale de gașcă și clică politică, propria îmbuibare de parveniți pe spatele și prin chinul acestui popor umilit, spoliat, oropsit. Voi, guvernanților, sunteți mai răi decât năvălitorii de prin istorie, decât hoardele de prăduitori, fiindcă ei veneau furau și plecau, voi v-ați abonat la furăciuni din fruntea țării și nu mai plecați, v-ați înfipt parazitar în bugetul țării și-l secătuiți, odată cu energia și viețile noastre.

Last updated on Feb 07, 2024 08:09 UTC
comments powered by Disqus