Back
Featured image of post Șampanie la Cotroceni pentru „România Educată”

Șampanie la Cotroceni pentru „România Educată”

Președintele României, Klaus Iohannis, a organizat o ceremonie de promulgare cu fast, la Cotroceni, a Legilor Educației.

După ce și-a bătut joc de cadrele didactice și protestul lor, reprezentând cea mai mare grevă din sistemul bugetar din ultimii 25 de ani, când Evaluarea Națională ne arată o sporire semnificativă a numărului elevilor care n-au absolvit examenul, când rezultatele la Bacalaureat indică mediocritatea și prăbușirea calitativă semnificativă a sistemului de educație din România, președintele României vrea să stropească sindromul „României educate” cu șampanie.

Ce „rezolvă”, de fapt, noua legislație a învățământului:

1. Oferă amnistie plagiatorilor de tot soiul.

2. Baronizează şi mai tare sistemul de învățământ superior românesc, oferindu-le rectorilor șansa prelungirii mandatelor sine die.

3. Menține subfinanțarea sistemului educațional.

4. Bulversează structura anului școlar şi introduce noi forme fără fond.

5. Supercentralizează sistemul de învățământ inventând noi instituții subordonate Ministerului Educației, înființând practic noi sinecuri pentru alte mii de membri ai clientelei politice.

Subfinanțat, neatractiv salarial, demotivant profesional, nereformat, suprateoretizat și inadecvat provocărilor și așteptărilor de pe piața muncii, sistemul de învățământ și educație, prăbușit dar „reformat” legislativ, merită sărbătorit, conform președintelui României. A înfrânt!

Last updated on Jul 04, 2023 10:39 UTC
comments powered by Disqus