Back
Featured image of post Șase – șapte luni dintr-un an, românii muncesc doar pentru a susține statul... degeaba

Șase – șapte luni dintr-un an, românii muncesc doar pentru a susține statul... degeaba

Specialiști ai Euronews au efectuat un studiu raportându-se la un salariu lunar net de 5.000 de lei (8.500 lei brut). Din respectivul salariu, statul primește 2.137 de lei, sub formă de asigurări sociale, adică 25% din brut. Asigurări sociale de sănătate 850 de lei, adică 10% din brut și impozit pe venit 556 de lei. La acestea se adaugă contribuția angajatorului, aproape 200 de lei.

Așadar, la un salariu net de 5.000 de lei, statul primește într-o lună 3.740 de lei. Cu alte cuvinte, salariul este împărțit în proporție de 57% către angajat și 43% către stat.

Dintr-o altă perspectivă, plastic vorbind, șase-șapte luni pe an muncim pentru stat și abia după aceea suntem răsplătiți și primim bani pentru munca noastră.

În concluzie, se cuvine să pricepeți, dragi români, de ce o duceți tot mai prost, oricât ați munci. Posibil veți înțelege de ce trebuie să purtați povara unui sistem „bugetofag”, cu venituri nesimțite, ciocoiești, exclusiv pentru clientela politică, cu pensii speciale revoltătoare, continuând să tolerați această complicitate parazitară din fruntea țării, administrația ineficientă care, paradoxal, per ansamblu, este foarte profitabilă pentru politruci și găștile lor.

Last updated on Oct 19, 2022 14:17 UTC
comments powered by Disqus