Back
Featured image of post Și ziceți că guvernarea e de dreapta? Aveți grijă că tocmai o îngropați!

Și ziceți că guvernarea e de dreapta? Aveți grijă că tocmai o îngropați!

Am aflat, în sfârșit, cum va fi „revigorată” economia țării și care sunt de fapt „găurile negre” ale bugetului de stat, cum vor fi acestea eliminate „magistral” prin „Ordonanța austerității”, adoptată astăzi de Guvernul Cîțu. Iată-le:\

 1. Fără vouchere de vacanță pentru bugetari (economie de 0,15% din PIB);\
 2. Majorarea pensiilor se amână pentru 2023 (economie de 0,8% din PIB);\
 3. Eliminarea sporului COVID la Prefecturi (economie de 23,8 milioane lei);\
 4. Se reduce la 50% gratuitatea pentru studenți la transport;\
 5. Beneficiile pentru angajații CFR se amână.
  Și ziceți că guvernarea e de dreapta?
  Nimic despre vreo reformă clară, despre resuscitarea sectorului HORECA, aflat în agonie, despre vreo „curățenie” prin aparatul bugetofag al statului sau pentru vreun reglaj echitabil, rezonabil, al salarizării în raport cu competența și munca prestată, precum și pentru stimularea sectorului privat. Nimic despre vreo asumare programatică concretă, cu adevărat și semnificativ cuantificabilă, pentru primenirea instituțiilor statului, și pentru reanimarea și dinamizarea economiei naționale prin investiții. Nimic despre plafonarea lefurilor „astronomice” nesimțite de prin societățile și agențiile unde statul este acționar unic sau majoritar. Nimic despre eliminarea sau măcar diminuarea subvențiilor incredibile acordate partidelor politice de la bugetul de stat. De ce oare? Pentru că nu există resurse și nici nu vor exista, câtă vreme „tăierile” veniturilor unor amărâți, ca soluție „magică” a austerității, nu vor aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, ci doar vor micșora împrumuturile la care guvernul apelează cu consecvență în prezent pentru a putea achita actualele salarii și pensii.
  Sunt dezamăgit! Speram cel puțin mai multă imaginație și soluții inspirate de la un premier (Florin Câțu) care a parcurs studii economice masterale și doctorale în SUA, la Iowa State University. Prin „tăieri” poate conduce orice ageamiu România, chiar cu diplomă fictivă de contabil.
Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus