Back
Featured image of post Știați că în Târgu-Mureș „maghiarii sunt considerați cetățeni de rangul doi”?!

Știați că în Târgu-Mureș „maghiarii sunt considerați cetățeni de rangul doi”?!

După ce a fost desemnat, la Târgu-Mureș, de către Consiliul Reprezentanților Unionali, candidat la funcția de președinte al României, liderul Kelemen Hunor și-a anunțat și obiectivul electoral pentru Târgu-Mureș: „Sarcina politicienilor noștri este ca la anul să avem la Târgu-Mureș un primar maghiar!”. Adică, nu un bun gospodar, nu un specialist pregătit și hotărât, nu un om care să aibă o viziune și un program performant pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ, nu un pacifist, integrator și mediator al comunicării interetnice… Ajunge pentru UDMR să fie maghiar!
A continuat vorbind despre Târgu-Mureș, orașul „care este unul al marilor fapte și al marilor realizări, ale familiilor Bethlen, Bernády sau Sütő András”, adică despre urbea în care niciun român nu există în contextul istoric al „marilor realizări”.
I-a ținut isonul Peter Ferenc, actualul președinte al Consiliului județean Mureș, susținut de PSD, care a declarat că: „În Târgu Mureș, maghiarii sunt considerați cetățeni de rangul 2 și acest lucru nu mai poate să continue”.
Cum e posibil să asumi o astfel de minciună și aberație din postura de etnic maghiar, „șef” al județului Mureș, având o grămadă de colegi udemeriști în funcții cheie de șefi de instituții publice, directori de servicii deconcentrate ale ministerelor și coparticipant la guvernarea României de atâta amar de vreme?!
Oare cine provoacă consecvent discordie etnică, generând conflictualitate și aspirând etnocentrist către alegeri, respectiv scrutine electorale, în care doar etnia și nu calitatea candidaților să conteze?!
În concluzie, votați anacronic, nu pentru performanță și dezvoltare, ci doar pentru separatism etnic, dihonie și învrăjbire, pentru ca UDMR să gestioneze profitabil și în continuare subdezvoltarea și involuția în județul Mureș.(Ambele declarații au fost publicate și pot fi lecturate pe https://realitateademures.net)

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus