Back
Featured image of post Așa au decis sorții: Ne găsiți pe poziția 3, simbol sfânt al renașterii…

Așa au decis sorții: Ne găsiți pe poziția 3, simbol sfânt al renașterii…

Cifra 3 are o semnificație foarte puternică în religia creștină. În primul rând, este asociată cu Sfânta Treime, formată din 3 entități: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Un alt simbol pentru a reprezenta divinitatea este triunghiul, figură geometrică asociată tot cu această cifră. În „Biblia”, cifra 3 apare simbolic în foarte multe situații: Iisus a înviat trei oameni (pe fiica lui Jairus, pe fiul văduvei lui Nain și pe Lazăr), Iisus a fost ispitit în deșert de trei ori, a căzut de trei ori în timp ce își căra crucea spre Golgota. Diavolul l-a ispitit pe Hristos de 3 ori, Sfântul Petru a negat că-L cunoaște și apoi L-a recunoscut pe Iisus tot de 3 ori. La nașterea Mântuitorului, L-au vizitat 3 magi de la Răsărit, care au adus 3 daruri pruncului sfânt.
Înainte de potop, erau cunoscuți 3 mari patriarhi, Abel, Enoh și Noe, după potop, Biblia menționează tot 3 patriarhi, Avraham, Isaac și Iacob. Iisus s-a rugat în grădina Ghetsimani de 3 ori, înainte de a fi prins, și 3 au fost martorii transfigurării sale. Totodată 3 este numărul renașterii, deoarece Iisus a stat pe cruce 3 zile și 3 nopți, înainte de a urca la ceruri.
În numerologie această cifră reprezintă egalitatea, este simbolul trinității și al divinității. Este simbolul creației și al armoniei și este timpul care reunește cele trei etape ale relativității: trecutul, prezentul și viitorul.
Există 3 culori primare, din care pot fi obținute toate celelalte culori: roșu, galben, albastru (abreviat RGA), binecuvântat fie Drapelul României.
Vechii egipteni asociau cifra 3 cu cosmosul, care era format din trei elemente: cer, pământ și duat (o zonă intermediară). Chinezii o considerau cifra perfectă, iar savanții o asociau cu triunghiul sau cu simbolul compasului. Cartea ritualică „Li-ji” asocia omul cu cifra 3, susținând că omul este format din trup, spirit și suflet. Putem continua cu multe alte exemple…
La tragerea la sorți privind pozițiile pe buletinul de vot, candidatura mea pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș, candidatura Mihaelei Daciana Natea pentru funcția de președinte al Consiliului județean Mureș, precum și candidaturile din partea PMP pentru Consiliul local municipal Târgu-Mureș și Consiliul județean Mureș, în mod providențial, vor ocupa toate poziția 3.
Să fie într-un ceas bun și binecuvântat! Doamne ajută-ne!
Împreună, reușim!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus