Back
Featured image of post Acțiune în justiția europeană împotriva respingerii integrării României în Schengen

Acțiune în justiția europeană împotriva respingerii integrării României în Schengen

Prin europarlamentarul Eugen Tomac, PMP atacă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) decizia de respingere, la nivelul Consiliului Uniunii Europene, a integrării României în spațiul Schengen.

Această acțiune era de datoria Președinției și Guvernului României, a partidelor care compun majoritatea confortabilă în Parlamentul României. Lașitatea însă, obediența, slugărnicia, urmărirea altor interese politice clientelare, egoiste, de partid, insignifiante prin raportare la problemele mari ale țării noastre, i-au determinat pe cei care conduc efemer România să o trădeze din această perspectivă.

PMP și președintele său, Eugen Tomac, fac tot ce este posibil pentru a determina pe calea justiției europene integrarea României în Schenghen. Votul Consiliului JAI din 8 decembrie 2022 încalcă mai multe principii și dispoziții legale ale Uniunii Europene.

Există precedent juridic – tot Eugen Tomac a sesizat CJUE cu privire la refuzul Austriei de a da alocații copiilor cetățenilor români din această țară. CJUE a decis în favoarea sesizării şi a obligat Viena să confere aceste drepturi.

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

Last updated on Feb 07, 2023 08:10 UTC
comments powered by Disqus