Back
Featured image of post Acum e absolut necesară „mintea românului de pe urmă”...

Acum e absolut necesară „mintea românului de pe urmă”...

Am vorbit în emisiunea lui Tudor Mușat, la B1 TV, despre obligația politicienilor aflați în conducerea României de a promova acte normative care să asigure exploatarea resurselor energetice, a gazelor naturale din Marea Neagră, prioritar în beneficiul românilor. Se cuvine asumat un plan de perspectivă pentru atingerea obiectivului privind asigurarea independenței energetice a României.

Am susținut că, în plin șoc inflaționist și confruntată cu o periculoasă criză economică, țara are nevoie imperativă de stabilitate și trebuie evitate cu înțelepciune experimentele fiscale, precum impunerea impozitării progresive în locul cotei unice, pretext pentru promovarea de noi biruri pe capul românilor, oricum spoliați de stat. E absurd să sporești fiscalitatea, când nu ești în stare și nici nu te preocupă măcar să reformezi prin reduceri consumul injust de resurse din aparatul bugetofag supraîncărcat al statului.

De asemenea, am pledat pentru ca România să-și valorifice oportunitățile, atrăgând finanțări și investiții suplimentare, ca poartă de siguranță a Uniunii Europene și interfață a tranzitului de grâne dinspre Ucraina către vest prin porturile Constanța și Sulina, totodată pe calea infrastructurii ferate și rutiere. De asemenea, se impune renegocierea în acest sens a PNRR, implicit pentru sporirea subvenționării în agricultură și a capacităților țării noastre de producție.

Last updated on May 18, 2022 07:08 UTC
comments powered by Disqus