Back
Featured image of post Al doilea val…

Al doilea val…

Unii s-au grăbit politic să bagatelizeze evoluția pandemiei și să banalizeze pericolul acesteia. Nu am scăpat, oameni buni, se pare că trebuie să ne pregătim pentru al doilea val de coronavirus. Spania reintră în carantină, în Franța au fost reimpuse restricții majore, chiar în Germania rata de infectare este cea mai înaltă acum prin raportare la perioada scursă din luna aprilie, în Suedia la fel prin raportare începând cu luna iunie. În SUA, chiar președintele Trump a ieșit pozitiv la testul Covid-19 (deși sistemul medical american a arătat pe deplin cum scoate din joben „miracolul”, la nevoie, cum poate fi anihilat „covidul” președintelui peste noapte, realimentându-se astfel teoriile conspiraționiste).
Situația degenerează pe zi ce trece și arată de ce respectarea regulilor de protecție este necesară, fără excepție. În Israel, numărul de infectări cu COVID-19 a atins un nivel record. În România, am trecut cu rata de infectare de 2000 de cazuri zilnic. Mortalitatea din România (2,6) este însă considerabil mai mare decât în Franţa (1,4), Belgia (0,9), Olanda (1) sau Marea Britanie (0,9). Doar Spania este deasupra noastră cu 3,4 decese la 100.000 de locuitori.
Peste tot, sistemele medicale sunt din nou suprasolicitate, iar medicii şi epidemiologii solicită populației respectarea cu strictețe a regulilor. Este foarte clar că Europa nu este pregătită pentru al doilea val. Progresele făcute din primăvară și până acum sunt limitate. În România, sistemul sanitar poate ajunge în colaps după ridicarea prematură a majorității restricțiilor și revenirea românilor din concedii. Numărul cazurilor de infectare sporește periculos în fiecare zi…
Protejați-vă, oameni buni, sănătatea depinde prioritar de fiecare dintre noi! Dumnezeu să ne ajute!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus