Back
Featured image of post Am învins CNCD, nu mă las intimidat!

Am învins CNCD, nu mă las intimidat!

Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de udemeristul ASZTALOS Csaba Ferenc, împreună cu FUNDATIA SZEKLER MONITOR din Gheorgheni (jud. Harghita), dirijată tot de UDMR, și-au făcut un obicei din a vâna aparițiile mele la diverse televiziuni, precum și postările pe care le am în social-media.

De câte ori invoc și combat extremismele UDMR, de câte ori pledez împotriva separatismului etnic, a autonomiei teritoriale pe criterii etnice, a revizionismului și segregaționismului etnic, a abuzurilor și instigărilor consecvente la care se pretează udemeriștii în județele Mureș, Harghita, Covasna, fundația menționată sesizează CNCD.

Conform acestei „rețete”, menite a mă intimida, CNCD, o instituție a statului român, condusă și controlată de UDMR, mi-a aplicat de câțiva ani, în mod repetat, mai multe amenzi, fiecare în valoare de 5.000 de lei. În toate cazurile, am contestat în instanțele de judecată aceste abuzuri cu caracter politic.

Până acum, am câștigat în toate instanțele de judecată respectivele cauze aflate pe rolul judecății în diverse faze procesuale.

Unul dintre aceste procese, în care eram acuzat de discriminare etnică și defăimarea comunității maghiare (început în 2020), a ajuns finalmente la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Cu ajutorul prietenului avocat Horea Hădărău, care m-a reprezentat cu devotament și maxim profesionalism, am răzbit. Îi mulțumesc și pe această cale!

Instanța a dispus următoarea soluție: „Respinge recursurile declarate de pârâții Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării şi Fundația Szekler Monitor împotriva sentinței civile nr. 21 din 31 martie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureș – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate. Obligă recurenții-pârâți la plata către intimatul-reclamant Pașcan Marius a cheltuielilor de judecată parțiale în sumă de 3000 lei, reprezentând onorariu avocațial, respectiv câte 1500 de lei fiecare. Definitivă.”

(https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=4300000000023302)

Ar trebui ca în astfel de situații de abuz al unor reprezentanți ai instituțiilor statului, cei care conduc respectivele instituții să fie obligați să plătească daunele morale și cheltuielile de judecată din buzunarul propriu, nu așa cum se întâmplă în prezent, adică din banul public.

Nu mă las intimidat, nu mă poate opri UDMR sau altcineva din a spune adevărul, din a-mi face datoria față de România ca patriot român.

(Foto: ASZTALOS Csaba Ferenc - președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării)

Last updated on Feb 10, 2023 09:14 UTC
comments powered by Disqus