Back
Featured image of post Apel imperativ către Guvern: Trebuie să răspundă penal toți cei care caută acum să se îmbogățească!

Apel imperativ către Guvern: Trebuie să răspundă penal toți cei care caută acum să se îmbogățească!

Vă solicit să promovați urgent un pachet normativ în sprijinul românilor care nu au nicio sursă oficială de venit, nici economii sau rezerve de hrană. Foarte mulți cetățeni au muncit ca zilieri sau au prestat o muncă necalificată, fără contracte de muncă, și fac parte din rândul celor dintâi vulnerabili, aflați în situații materiale precare. Oricât ar cei în cauză de bine intenționați și disciplinați în respectarea izolării la domiciliu, sunt în situația de a nu-și putea asigura subzistența. Dacă nu vor fi sprijiniți, de pildă prin alocări de vouchere pentru achiziționarea de produse alimentare de strictă necesitate, sunt determinați să caute soluții proprii, neavenite, încălcând legislația pentru a supraviețui, ceea ce trebuie evitat.
Totodată, vă solicit imperativ ca, în situația stării de urgență, să interveniți normativ pentru a plafona prețurile produselor alimentare și a medicamentelor de strictă necesitate, pe baza unui necesar stabilit de specialiști. Iar ANAF să desfășoare controale operative în acest sens. Bugetul de stat poate acoperi în mod rezonabil adausul comercial la anumite produse, astfel încât comercianții să nu-și desfășoare activitatea în pierdere. Este însă inadmisibil să fie tolerată specula sau îngăduite adausurile comerciale speculative, care ridică prețurile reale de sute de ori la produsele alimentare și medicamente. Și încă ceva, trebuie să răspundă penal cei care caută acum să se îmbogățească pe seama molimei, a necazului, a disperării și a morții semenilor.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus