Back
Featured image of post Aplicați măsuri ferme, nu paliative!

Aplicați măsuri ferme, nu paliative!

Italia a înregistrat un nou record al deceselor din pricina virusului COVID-19 în 24 de ore: 368 de morți. Spania: 2.000 de cazuri noi de coronavirus și 100 de morți. Germania închide granițele cu Franța, Elveția și Austria. Bilanțul deceselor a depășit pragul de 6.000 pe glob. Iar, în acest timp, în România, numărul cazurilor confirmate cu coronavirus sporește, a ajuns la 139, duminică fiind confirmate 16 cazuri noi.
Din păcate, măsurile guvernului par deocamdată mai mult paliative. Adică, dacă în continuare vor funcționa mall-urile, marile market-uri, unitățile de alimentație publică, transportul în comun iar activitatea în ,,stare de urgență ” va fi cea obișnuită, normală, atunci e liber la virusare generală.
Nu uitați, polițistul din capitală, care a ascuns deplasarea sa și a amantei în Israel, a infectat cu COVID-19 zeci de persoane din București.
În cazurile grave, în care plămânii sunt cuprinși de efectul virusului, e nevoie de susținere artificială a vieții, prin intubare și conectarea la ventilatoare. La nivel național, în unitățile medicale există mai puțin de două mii de ventilatoare mecanice capabile să susțină vital pacientul afectat de colaps pulmonar. De pe piața internațională, s-a reușit achiziționarea a doar 200 de astfel de aparate pentru România, întrucât cererea depășește cu mult oferta.
Un clujean, Călin Morar, propune o soluție interesantă: ,,deși nu se pot în acest moment importa aparate de ventilare pentru urgențe medicale, guvernul poate cumpăra licențe și proiecte de execuție.
-sunt zeci de firme mici si mijlocii de automatizări care știu, pot si ar trebui sa construiască urgent partea de comanda, control, software si HMI dar nu au schemele si componentele in stoc (cu componentele se poate probabil improviza putin cu stocuri reunite de la furnizori diverși dar nu mult, totusi se poate face ceva);
-sunt sute de firme care au tehnologia necesara prelucrarilor de precizie, injectarii de plastic, 3D printing, acoperiri de protectie, taiere si indoire si sudura si altele necesare constructiei propriu-zise;
-unele componente se pot executa desi nu avem practic tehnologia (baloane siliconice bunăoară, care se pot turna si matura termic si asa mai departe)…”\Guvernul trebuie să asume măsuri ferme, categorice, chiar dacă sunt nepopulare și prejudiciază electoral partidul de guvernământ, pentru binele și sănătatea cetățenilor. Acum, în fruntea României este nevoie de bărbați de stat, de patrioți capabili de sacrificiu politic pentru țară.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus