Back
Featured image of post Astăzi, cu drag, din suflet pentru diaspora...

Astăzi, cu drag, din suflet pentru diaspora...

Diaspora românească s-a extins semnificativ în ultimii ani. Milioane de români locuiesc în prezent în diferite țări din Europa și din întreaga lume. Cele mai mari comunități de români se găsesc în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și Franța, însă românii se află peste tot în lume. Diaspora contribuie la dezvoltarea economică și socială a României prin transferurile de bani către familiile rămase acasă și prin experiențele și cunoștințele pe care le aduc în țară.

De asemenea, diaspora românească joacă un rol important în promovarea culturii și identității românești în străinătate. Comunitățile românești organizează evenimente culturale, festivaluri, expoziții și alte activități care își propun să păstreze și să promoveze tradițiile și valorile românești.

Statul român trebuie să manifeste mai multă preocupare și să acorde sprijinul necesar acestor comunități de români care ne reprezintă identitar. Astăzi, de Ziua Românilor de Pretutindeni, să le urăm tradiționalul „La mulți ani!” și sănătate deplină tuturor celor care fac parte din națiunea română, oriunde s-ar afla.

Dumnezeu să vă binecuvânteze, fraților!

Last updated on May 28, 2023 13:12 UTC
comments powered by Disqus