Back
Featured image of post Asta înseamnă să fii covrigar!

Asta înseamnă să fii covrigar!

Să declanșezi o isterie națională prin declarațiile de la nivel de premier al României, cu privire la iminența pierderii procesului pentru exploatarea auriferă Gabriel Resources (Roșia Montană) și iminența plății unor daune de la bugetul țării de aproape opt miliarde de dolari.

Această manipulare, provocată prin dezinformarea lansată de la cel mai înalt nivel de putere al statului român, a condus la creșterea cu peste 95 la sută a valorii acțiunilor Companiei Gabriel Resources la bursă. Ulterior sentinței, s-au prăbușit la fel de urgent cum au crescut artificial și speculativ.

Doar că cei care au provocat această fentă bursieră, în mod direct ori prin interpuși, au avut grijă să-și vândă la timp acțiunile la cota valorică maximă a pieței și cu un profit uriaș. Rămâne ca instituțiile statului să verifice cine a speculat ilegal bursa și a beneficiat maximal în acest sens.

Astăzi, compania în cauză susține că nu are nici măcar cele 10 milioane de dolari, pe care instanța de judecată a obligat-o să le achite  către statul român. Așa funcționează covrigăria hoțiilor cu caracter politic în această țară, cu complicități de la cel mai înalt nivel al puterii politice.

Last updated on Mar 12, 2024 14:51 UTC
comments powered by Disqus