Back
Featured image of post Autostrada Târgu-Mureș – Iași este sabotată de interese politice oneroase!

Autostrada Târgu-Mureș – Iași este sabotată de interese politice oneroase!

Guvernarea PSD-ALDE, cu susținerea UDMR, sabotează premeditat și deliberat dezvoltarea României. Avem confirmarea chiar de la un membru de vază al PSD. Comisarul European pentru politică regională, Corina Crețu, care este membră a Partidului Social Democrat condus de Liviu Dragnea, aduce acuzații foarte grave Guvernului Dăncilă, arătând că „Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte”. Aceasta a oferit exemplul concret, citând cazul autostrăzii Târgu Mureș – Iași, unde Guvernul de la București a decis ca tronsonul Târgu Neamț – Iași să fie realizat în parteneriat public – privat, deși există bani europeni pentru construcția acestuia, inclusiv pentru studiile de fezabilitate.
Corina Crețu a afirmat că este datoria sa, în calitate de comisar european, să avertizeze toate statele membre, „deci implicit și România despre riscul pierderii sau dezangajării de fonduri și mai ales în domeniul infrastructurii, având în vedere că sunt lucrări complexe, care durează ani de zile”: „Trebuie să îmi fac datoria și să spun că atunci când o țară riscă să-și piardă șansa la dezvoltare pentru generații întregi”.
Aceste acuzații sunt deosebit de grave întrucât trimit evident la subminarea economiei naționale. A invoca în privința autostrăzii A8 un posibil parteneriat public privat, deocamdată absolut iluzoriu și fantasmagoric, când există varianta certă a finanțării din bani europeni, și o spune chiar un comisar european al PSD, vădește un interes ascuns al actualei guvernări, parazitând prin interese clientelare, oculte și oneroase, acest important proiect de infrastructură. În ultimul deceniu s-au tot făcut și refăcut studii de fezabilitate pentru respectiva autostradă, care nu mai corespund actualității, s-au cheltuit zeci de milioane de lei din bugetul de stat, când tocmai aflarăm că implicit aceste studii pot fi finanțate din bani europeni. Dragnea și Dăncilă sunt exponenții unor neștiute interese iar România este în situația de a pierde aceste fonduri într-un aranjament politicianist absolut scandalos!
Pentru Autostrada Târgu-Mureș – Iași, am promovat un proiect legislativ, inițiat împreună cu colegul deputat de Iași, Petru Movilă, asumat de toți parlamentarii Partidului Mișcarea Populară, precum și de foarte mulți parlamentari din toate formațiunile politice, proiect care zace de aproape un an la Parlament, tergiversat de tandemul Dragnea Tăriceanu. Începem să înțelegem de ce!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus