Back
Featured image of post Bucuria unei zile binecuvântate

Bucuria unei zile binecuvântate

Sfântul Andrei este „Apostolul Românilor” și reprezintă o figură emblematică în istoria, spiritualitatea românească. Este venerat pentru rolul său crucial în creștinarea poporului român.

Viața lui Andrei a început în Betsaida, un oraș din Galileea. Era fratele lui Simon Petru și a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Andrei și Petru au devenit primii discipoli ai lui Iisus Hristos, Andrei fiind cunoscut drept „primul chemat”. După Răstignirea și Învierea lui Iisus, apostolii au fost trimiși să predice Evanghelia în întreaga lume.

Istoria creștinilor consemnează că Sfântul Andrei a călătorit venind în ținuturile dintre Dunăre și Marea Neagră și i-a creștinat pe strămoșii noștri geto-daci, predicând în Dobrogea și stabilind aici biserica creștină. Reprezintă momentul fondator al creștinismului în spațiul românesc.

Numele Andrei provine din limba greacă, semnifică „bărbăție, curaj, îndrăzneală” (de la anér, andrós).

Am venit și eu pe lume în această zi sfântă, binecuvântată, adică „m-am născut de ziua mea”. Le adresez urarea tradițională „La mulți ani” tuturor celor care poartă numele Sfântului Andrei sau derivate ale acestuia.

Fiți sănătoși și binecuvântați, dragi prieteni!

Last updated on Nov 30, 2023 10:12 UTC
comments powered by Disqus