Back
Featured image of post Când economia țării statistic „duduie”, Guvernul nu mai are bani pentru salariile celor din Academia Română…

Când economia țării statistic „duduie”, Guvernul nu mai are bani pentru salariile celor din Academia Română…

Deși guvernanții tocmai se împăunau cu o creștere economică record în primul trimestru din acest an, de 5 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, realitatea economiei bate filmul propagandistic al „creșterii” nesustenabile prin îndatorare, împrumuturi și consum… Guvernul nu mai are bani și este nevoit să taie din cheltuielile de personal.
Când țara tocmai a fost îndatorată suplimentar în acest an cu alte 4 miliarde de euro, pe termen 30 de ani, și se anunță electoral mari lucrări de investiții, autostrăzi, centuri rutiere, spitale regionale, câini cu colaci în coadă, lapte și miere, iată că prin vistieria statului nu mai sunt bani de salarii.
Academia Română a fost informată oficial că Ministerul Finanțelor Publice a revizuit repartizarea pe trimestrele III și IV a cheltuielilor de personal (în sensul diminuării cu 11.487 mii Iei a trimestrului III și majorării cu aceeași sumă a trimestrului IV) astfel încât, atât sumele alocate pe trim. III cât și pe trim. IV devin insuficiente pentru plata salariilor, acestea fiind acoperite doar în proporție de 79% pe fiecare trimestru. În acest sens, Academia este nevoită să aplice următoarele măsuri: „de diminuare la minimum a normelor de lucru, acordarea de concedii fără plată pentru personalul care obține venituri și din alte surse; încetarea raporturilor contractuale cu persoanele care îndeplinesc condițiile cumulative de pensionare; suspendarea ocupării prin concurs a posturilor vacante cu excepția celor unice sau imperios necesare; suspendarea procedurilor de promovare a personalului; reducerea normelor de lucru pentru directori și CSI”…
Păi, nu s-a dat recent liber la creșterea salariilor funcționarilor din aparatul bugetofag al statului iar angajații din privat fug și se luptă ca gladiatorii pentru un post „TESA” de prin administrația publică locală?!
Mergeți la vot, oameni buni, și trimiteți-i pe mincinoși, demagogi, trădători și vânzători de țară, care se autointitulează meschin „patrioți”, la lada de gunoi politică și a istoriei!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus