Back
Featured image of post Când faci decontul pentru Iad aici pe pământ...

Când faci decontul pentru Iad aici pe pământ...

Aflăm că un medic din Timișoara, Octavian Mazilu, șef de secție, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timiș, fost consilier local al PSD, cu venituri lunare de peste 9.000 de euro și rezerve în conturile bancare peste 150.000 de euro, a fost săltat de procurori fiind prins în flagrant pentru luare de mită. Susțin procurorii că Octavian Mazilu a luat, în cele două luni cât a fost monitorizat, aproximativ de 25 de ori mită, constând în sume cuprinse între 100 și 2.000 de lei, pentru prestații medicale asigurate chiar gratuit de stat. A primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Tot respectul pentru personalul medical în general, nu stigmatizăm in corpore această categorie profesională de elită și meritorie, din cauza câte unuia căruia i-a luat Dumnezeu mințile… Constatăm însă că, deși medicii au beneficiat în ultimii ani de importante și semnificative majorări salariale, unora oricum nu le ajunge orice salariu ar avea. Lăcomia, boală grea!

În context, mult prea des se prăbușește „mitul” adeseori vehiculat politic, chiar de către pesediști, că dacă le dai mai mulți bani bugetarilor, rezolvi astfel problema corupției. În realitate, cu cât îi răsplătești și înveți pe unii cu bani mai mulți, cu cât le asiguri prin influențe politice funcții și ranguri sporite, cu dedicație de la partid, cu atât se vor dedulci și vor vrea mai mult. Banul și puterea, ochiul dracului! Te seduc insidios, te transformă într-un monstru nesătul, te orbesc, intri irațional într-un sevraj periculos, te (auto)distrug silențios, te aruncă direct în iadul oprobriului, al repudierii generale, faci decontul aici pe pământ. Până la urmă, la ce i-au servit?!

Last updated on Jun 02, 2022 08:53 UTC
comments powered by Disqus