Back
Featured image of post Când muzele, când artiștii cântă, armele tac!

Când muzele, când artiștii cântă, armele tac!

În vremuri de mari încercări sufletești și multă tristețe, cei de la Ansamblul artistic „Mureșul” au cutezat să propună alternativa luminoasă, deconectantă, a unui spectacol extraordinar de folclor intitulat „FRUMOASĂ LUME CU DOR”. Am participat încântat la această manifestare pe a cărei scenă a cântat și odorul sufletului meu, fetița mea, Andrada.

Am uitat pentru câteva clipe de necazuri și suferințele lumii, urmărind însuflețitorul mesaj al frumosului și vieții, transmis de extraordinarul folclor românesc prin mesagerii săi.

Amfitrion al evenimentului, elegant ca de obicei, a fost Teodor Țogorean, coordonator al secției române și director adjunct al Ansamblului artistic profesionist „Mureșul”, spectacolul fiind centrat în jurul distinsei doamne Dorina Oprea, emerit profesor al Școlii populare de arte din Târgu-Mureș, „păunița” folclorului mureșean și, înainte de toate, un suflet mare, generos, un om deosebit. A făcut față cu brio celor mai bine de două ore de recitaluri orchestra condusă impecabil de devotatul dirijor, om binecuvântat cu har dumnezeiesc și multă modestie, Zoltan Bambo, și s-a aflat la înălțime, inspirat și plin de curtoazie, prezentatorul, folcloristul și omul de radio, Andrei Romanica.

Avem nevoie, măcar din când în când, să rupem ternul, sordidul încercărilor cotidiene din existențele noastre și, prin magia creației, a sublimului actului artistic, să evadăm spiritual căutând divinul din sufletele noastre. Multă cinste tuturor!

Când muzele, când artiștii cântă, armele tac!

Last updated on Mar 18, 2022 08:45 UTC
comments powered by Disqus