Back
Featured image of post Când nu mai ai nicio legătură cu Dumnezeu...

Când nu mai ai nicio legătură cu Dumnezeu...

Românii au cunoscut decenii la rând, pe propria piele, efectele psihologice ale „spălării pe creier”, prin instrumentele propagandistice ale unui regim dictatorial. Tirania a găsit întotdeauna propriile argumente justificative, „pozitive”, convingătoare. Fascismul a afectat contagios, a îndoctrinat și cucerit zeci de milioane de minți, la fel și comunismul. Au lăsat în urma triumfalismului ideologic toxic, extremist, teroare, milioane de morți, victime nevinovate și, se pare, prea puține învățăminte pentru contemporaneitate.

Astăzi, conform sondajelor de opinie din Rusia (ale presei firave, din rândul celei parțial încă libere), circa 60 la sută din ruși consideră benefic războiul din Ucraina. Propaganda, dezinformarea, cenzura, intoxicarea mediatică, presiunea și înfricoșarea generate de un regim tiranic, determină majoritatea rușilor să susțină aproape incredibil teroarea războinică provocată de Vladimir Putin în Ucraina.

Seduși de „gloriile” imaginare ale apusului imperiu URSS, visând la recucerirea teritoriilor și a puterii totalitare, prea mulți ruși rămân deocamdată insensibili și impasibili la masacre, la teroare, la ucidere, ruină și moarte. Nu sunt afectați de distrugerea barbară, de exodul mamelor, al pruncilor, al celor inocenți rămași orfani, al taților sfâșiați între datoria față de familiile lor și cea de războinici înregimentați să apere propria țară.

Unde mai este umanismul, omenia, iertarea, smerenia, milostivirea, iubirea de aproape, într-o astfel de lume involuată totalitarist, a trufiei, degradării, degenerării și prăbușirii morale?!

Când ești orb în fața iadului vădit din fața ta pe acest pământ, nu mai ai nicio legătură cu cerul, nici cu iubirea creștină fundamentală, nici nu mai poți pretinde vreo dumnezeiască iertare. Nu mai ai nicio legătură cu natura ta și nici cu bunul Dumnezeu! Deși respiri, compui diabolic doar un neant fără de suflet, ești în afara ființei sfinte, un condamnat din abisul întunericului.

Last updated on Mar 17, 2022 13:47 UTC
comments powered by Disqus