Căldură mare, monșer! Într-adevăr, temperaturi caniculare, însă ne putem proteja atât la locul de muncă cât și acasă. Ventilatoare, aer condiționat atât în autovehicule cât și în imobile, evitarea ieșirilor care nu sunt neapărat necesare și a expunerii la soare, compensatoriu permanentă hidratare… Simplu.
În timpul bunicilor mei, vremea nu reprezenta o atât de mare problemă sau impediment, nu genera niciun fel de isterizare mediatică. Totul vine de la Dumnezeu, așadar era primit cu smerenie și împăcare ca atare. Munca câmpului era mai importantă iar bunicii se adaptau în această privință. Se trezeau dimineața la ora 5, rezolvau problemele șeptelului de prin ogradă, își luau merindele, sapa, coasa pe umeri și mergeau la câmp. Se adaptau astfel încât să poată munci pentru roadele agriculturii, înainte ca arșița și zăpușeala să le împiedice activitatea. Apoi, făceau o pauză de odihnă, iar către seară munceau cu spor din nou, întotdeauna mulțumind bunului Dumnezeu.
Nu se plângeau, nici nu dădeau vina pe nimeni, nici nu așteptau ca altcineva să le facă rânduiala, să-i ferească de prea cald sau prea frig, acolo unde natura și viața îi puneau la încercare pe oameni, așa cum înșiși considerau, cu preaplecare și căință, adică după faptele și păcatele lor.