Back
Featured image of post Când viața bate filmul

Când viața bate filmul

Când vezi producții cinematografice satirice, parodii, diverse comedii, te amuzi firesc, faci haz de necaz, bășcălie din umorul construit cu măiestrie de creatori cu imaginație și har, specializați în atare conținut de divertisment comercial.

Când însă vezi scenele din „Las Fierbinți”, scăpate în reality show-ul nostru mioritic, tocmai pe pășunea unui deal din comuna Miheșu de Câmpie a județului Mureș, îți dai seama că trăim într-o realitate care bate, surclasează până și imaginarul. Nu e tocmai cu mirare, însă când protagonistului având funcția de primar, prins cu nădragii în vine, îi face socoteala contabila instituției, în timpul orelor de serviciu plătite din banii publici, tocmai pe bancheta din spate a autoturismului cu numărul „69”, ce ar mai fi de comentat?! A, zic moraliștii că treaba se întâmpla în sfântul post al Paștelui și că cel în cauză nu avea permis de conducere, dar se pare că era slobod și priceput taman la altceva…

Unii mucaliți mai comentează că, deh, edilul reprezintă „organul”, că doar el aplică și face legea locală, însă și organul ar trebui ținut responsabil la locul cuvenit fie în prohab, fie conjugal, după caz.

Poate ar fi de spus că ambii „actori” de nevoie XXX au familii și copii, pe care i-au supus unui calvar public groaznic. Poate că, atunci când aspiri la o funcție publică, trebuie să înțelegi că s-ar cuveni să reprezinți un model pozitiv, un exemplu de conduită pentru comunitate. Poate că, prins în flagrantul ridicol și rușinos, nedemn de o persoană publică, s-ar cuveni în fața evidenței să nu minți îngâmfat și tupeist susținând că e o creație trucată marca Hollywood a „dujmanilor” politici. Să-ți asumi spășit, cu responsabilitate și cu căință fapta, în fața celor pe care i-ai dezamăgit, a familiilor dezonorate, în fața opiniei publice și creștinește în fața bunului Dumnezeu.

În rest, fiecare cu viața, faptele și înțelegerea sa.

Last updated on Mar 30, 2024 09:13 UTC
comments powered by Disqus