Back
Featured image of post Câtă ipocrizie, cât tupeu și nesimțire!

Câtă ipocrizie, cât tupeu și nesimțire!

Vicepremierul României, liderul UDMR Kelemen Hunor, a declarat marți seara, într-o emisiune televizată, făcând referire la discuțiile despre autonomia Ținutului Secuiesc, că nicio formă de autonomie nu lezează unitatea statului român și integritatea teritorială.
Iată ce a susținut textual Kelemen Hunor:
„…oamenii au impresia că autonomie înseamnă secesionism. Nu înseamnă secesionism. Universitățile sunt autonome, sunt regii autonome, nu există secesionism. Autonomie înseamnă că tu decizi despre viața ta. În ceea ce privește această idee a subsidiarității, e valabilă pentru fiecare comunitate locală, nu e valabilă doar pentru Secuime, nu e valabilă doar pentru o anumită parte a țării. Da, acolo unde trăiesc maghiari sau alte comunități etnice, intervine o altă chestiune: competența lingvistică, asta este ceva în plus față de Oltenia, față de Moldova, față de Muntenia: o competență lingvistică în relația cu autoritățile, dincolo de școală, dincolo de instituțiile culturale”.
Aha, păi să vă traduc celor neavizați spusele liderului udemerist! Autonomia legată de „competență lingvistică în relația cu autoritățile, dincolo de școală, dincolo de instituțiile culturale” înseamnă cunoașterea limbii maghiare în relația cu autoritățile publice la nivelul întregii suflări autonome și utilizarea acesteia ca o nouă limbă oficială.
Ce înseamnă „autorități publice” în viziunea UDMR și conform proiectului legislativ înregistrat și respins de Parlamentul României privind autonomia teritorială pe criterii etnice a „Ținutului Secuiesc”?
Proiectul UDMR prevede constituirea unor instituții politico-administrative specifice, cum sunt: un „președinte”, cu o competență într-o evidentă similitudine cu Președintele României, „Consiliul de Autoadministrare” – un veritabil Parlament local, „Comisia de Autoadministrare” cu competențe similare unui Guvern, precum și „Consiliul Scaunal”, „Comisia Scaunală”, „Președintele Scaunului”, cu totul alte instituții decât cele prevăzute de Constituția României. Acestea ar constitui de fapt fundamentul unui alt stat, independent, cu simboluri distincte și limbă proprie.
Așadar, Kelemen Hunor, lăsați gargara, înțelegem foarte bine despre ce e vorba în privința autonomiei teritoriale pretinse de UDMR!
Ce blestem pe România să nu poată compune nicio guvernare fără acești subminatori separatiști!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus