Back
Featured image of post Câteva recomandări rezonabile

Câteva recomandări rezonabile

În această perioadă, când găsiți cutia poștală plină cu diverse oferte electorale, chiar dacă nu aveți nici răgazul, nici interesul necesar, analizați măcar fugitiv ofertele, respectiv promisiunile…

Tot ce începe cu vom face, trebuie, noi promitem și vă asigurăm, nu vă pierdeți vremea, trimiteți direct la coșul de deșeuri. Orice asumare colectivă, de partid, care nu personalizează un anume candidat, asumările sale concrete și onoarea cuvântului dat în fața cetățenilor, este aproape întotdeauna demagogie și fentă.

Apoi, toate promisiunile generaliste, gen „să fie bine, să nu fie rău”, cu vom atrage investiții și investitori, vom aduce bani europeni, vom crea locuri de muncă, vom rezolva problemele de infrastructură etc., sunt deziderate comune, repetitive, general valabile și  stereotipe, fără nimic concret. Vădesc mai degrabă lipsa de soluții și un program de defilare politică, aburitor, nepersonalizat, nerealist, al candidatului ori candidaților, ascunși sub umbrela de partid.

Porniți de la premisa că, dincolo de bunele intenții, unii candidați mizează pe prosteală, pe fentarea demagogică a nepricepuților.

Orice proiect concret, orice program asumat, presupune un plan concret și un buget pentru materializare, adică se bazează pe resurse. Câtă vreme promisiunile electorale nu se întemeiază pe proiecții concrete de finanțare, nu au la bază studii elementare ca suport tehnic și soluții ori vreo etapizare realistă privind termenul de realizare, reprezintă doar o poveste de îmbrobodit electoratul. Orice proiect important, de la vorbă, studii, finanțare, materializare și faptă, durează mai mulți ani.

Pe de altă parte, proiectele concrete nu se fac prin intermediul carismei politice a candidatului, nici prin frumusețea materialelor sale de promovare și propagandă electorală. E de analizat pregătirea sa, priceperea, studiile pe care le-a urmat, experiența profesională concretă și care este domeniul său de specialitate, ce a demonstrat concret în existența sa și cum s-a implicat anterior în problemele comunității.

Ar mai fi și alte chestiuni de natură etică și morală de urmărit și analizat pentru o imagine grăitoare, de la sine relevantă a candidatului sau a candidaților. Spre binele comunității, ca o garanție pentru viitor. Rămâne să le parcurgem împreună, dragi prieteni…

Last updated on May 23, 2024 12:36 UTC
comments powered by Disqus