Back
Featured image of post Căutați în sufletele voastre

Căutați în sufletele voastre

E multă suferință în jurul nostru. Suntem copleșiți de informații negative, războaie, distrugere, teroare și moarte. Pe lângă acestea, necazurile personale, problemele economice, sărăcia, caznele aproapelui tind să ne răvășească și chiar să ne doboare psihologic depresiv.

Filosofi precum Stoicii (Seneca, Marcus Aurelius) au oferit perspective alternative despre cum să ne confruntăm cu suferința și adversitatea. Ei subliniază acceptarea a ceea ce nu putem controla și concentrarea pe ceea ce putem.

Rugăciunea, meditația spirituală, participarea la ceremonii religioase sau spirituale pot oferi alinare și o conexiune mai profundă cu divinitatea. Este esențial să îți dai seama că nu ești singur în aceste sentimente și că există modalități de a găsi lumină în mijlocul întunericului, căutând către orizontul luminii spirituale.

În Epistola către Romani, Sfântul Apostol Pavel scrie: „Și nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci schimbați-vă, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți discerne care este voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută și desăvârșită." (Romani 12:2). Chiar și în mijlocul chinurilor, a încercărilor negative, există un scop și o speranță mai mare. Isus însuși a suferit pe cruce, oferind un exemplu de jertfă și iubire.

Descris și ca „Mângâietorul” sau „Cel care aduce pace”, Isus a promis consolare și alinare celor care suferă. În multe dintre epistolele sale, apostolul Pavel vorbește despre „misterul” planului lui Dumnezeu, un plan care a fost ascuns oamenilor timp de multe generații, dar care a fost dezvăluit prin Isus Hristos. Acest plan include mântuirea oamenilor, indiferent de naționalitate sau origine, prin harul lui Dumnezeu.

Așadar, să ne rugăm și să nădăjduim, Dumnezeu este iubire și lumină, să avem încredere în bunătatea și înțelepciunea Sa divină. Doamne ajută-ne, izbăvește-ne!

Last updated on Oct 13, 2023 07:32 UTC
comments powered by Disqus