Back
Featured image of post Ca să vezi, comedie...

Ca să vezi, comedie...

Cei care-și rupeau declarativ cămășile de pe ei, mai an, din dragoste, profundă prețuire și fantastic respect pentru Traian Băsescu, astăzi îl adulează cu aceeași fervoare și devotament, strict declamative, pe cel care a făcut parte din coaliția și turma de mimetici, de insipizi parlamentari, complotând pentru suspendarea acestuia din funcția de președinte al României. Mai precis, pe cel care i-a retras recent, cu de la sine putere, funcția de președinte de onoare al PMP, domnului Traian Băsescu, iar mai apoi a dispus să-i fie înlăturate fotografiile și obiectele personale din sediul central al PMP, pretextând lucrări de zugrăvire a situației, pesemne în roz bombon, pentru o Românie respectată… prin evacuare.

Și, cică, doar politicienii sunt cei vinovați aflându-se pe centura imoralității, nu și cei care, după cum bate vântul, îl susțin și votează, apoi îl resping, îl blamează și denigrează pe efemerul ,,atotputernic” lider politic, căutând mai apoi tot alți noi așa-zis ,,tătuci”, providențial salvatori ai neamului, de strictă conjunctură, infatuare și adeseori jenantă complezență.

Neam unit sau ne-am (dez)unit, ori ne-am hulit, trădat și vândut liderii, conducătorii, de când ne știm, după cum bate vântul? Vorba poetului, ,,ca trestia ne-am îndoit sub vânt dar nu ne-am rupt”, că ne-am tot pliat după curenți, fără principii, fără mândrie, evident cu excepțiile eroice și istorice de rigoare. Mulțumim bunului Dumnezeu că încă mai existăm, după trădările atâtor demagogi, deontologi mitomani și lupi moraliști, de jalnică și bezmetică strânsură! Iar, din această perspectivă, în privința situației în care a ajuns PMP, responsabilitatea este categoric comună, infamă, și cât se poate de evidentă.

Să-mi fie iertat, nu am nevoie de respectul, nici de prețăluirea celor în cauză, prin urmare dacă unii vă simțiți lezați de prezenta scriere, pesemne tocmai vă aflați cu musca pe căciulă, în consecință luați de mă-njurați cu frustrările și vehemența justițiară de rigoare! E o adevărată desfătare să ne vedem reciproc limpede și cinstit la față…

Last updated on Feb 16, 2022 10:14 UTC
comments powered by Disqus