Back
Featured image of post Camera Deputaților a adoptat eliminarea supraaccizei la carburanți

Camera Deputaților a adoptat eliminarea supraaccizei la carburanți

PMP este partidul care s-a luptat cel mai mult împotriva supra-accizei la carburanți introdusă de Guvernul USL condus de Victor Ponta. În 2014, PMP a strâns semnături împotriva acestei măsuri. Chiar Președintele Băsescu a semnat atunci în campania „Ponta te arde cu pompa”.
Este foarte bine că, după 5 ani și jumătate, se face această reparație și ni se dă dreptate pentru cele susținute la acel moment. Ar fi de dorit ca toate companiile care vând carburanți să înțeleagă momentul și să dispună scăderea prețului benzinei și motorinei ca un semnal că supraimpozitarea le-a făcut rău.
În caz contrar, PSD-iștii vor susține mereu că aceste companii trebuie să fie impozitate mai rău și s-ar putea ca benzinarii să se trezească, la un moment dat, cu noi biruri. Această măsură de tăiere a supra-accizei introduse de Ponta are ca scop frânarea inflației, având în vedere că sunt deja trei ani de când s-a ratat ținta de inflație de 3%.
Suntem foarte departe de îndeplinirea obiectivului de convergență în privința aderării la Zona Euro – plus 1% față de media UE, care anul trecut a fost 1,75% (față de 4,69% România).

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus