Back
Featured image of post Care este situația actuală a proiectului privind centura rutieră ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș?

Care este situația actuală a proiectului privind centura rutieră ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș?

Proiectul privind Centura rutieră ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș, pe relația – Târgu-Mureș, Livezeni, Sângeorgiu de Mureș, Ernei -, rămâne în continuare un subiect de maxim interes pentru mureșeni. Date fiind litigiile juridice privind traseul drumului prin localitatea Livezeni și suspendarea de către instanțele de judecată a executării lucrărilor, soarta acestei investiții și mai ales finanțarea nerambursabilă a proiectului din bani europeni era incertă și indecisă, conform răspunsului pe care mi l-ați transmis la o interpelare anterioară pe această temă, de la finele anului trecut.
Lucrările de execuție aveau o durată planificată și asumată contractual de 24 de luni de la data oficială a începerii acestora, respectiv luna octombrie 2014. Ca urmare a problemelor apărute pe parcursul derulării proiectului, respectiv ca urmare a deciziei Curții de Apel Târgu-Mureș de suspendare a amplasamentului lucrării și implicit suspendarea temporară a lucrărilor de construcție, C.N.A.D.N.R. S.A. informa că nu are posibilitatea îndeplinirii, până la finalizarea perioadei de eligibilitate a POST, a indicatorilor fizici/valorici stabiliți în cadrul fazei I, neputând fi absorbite fondurile europene nerambursabile planificate.
Astfel, Autoritatea de Management a decis că aplicația de finanţare pentru acest proiect (elaborată pentru două faze distincte) să fie retransmisă pentru obținerea finanţării nerambursabile doar în cadrul POIM 2014 – 2020, după îndeplinirea criteriilor de admisibilitate si eligibilitate a acestui proiect.
În sensul celor arătate, vă solicit să mă informați care este stadiul actual al acestui proiect, situația finanțării sale și calendarul asumat pentru finalizarea variantei rutiere ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș. (ÎNTREBARE adresată Ministerului Transporturilor, d-lui ministru Sorin Buşe)

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus