Back
Featured image of post Ce le-aș fi transmis azi de la tribuna Camerelor parlamentare reunite pentru moțiunea de cenzură…

Ce le-aș fi transmis azi de la tribuna Camerelor parlamentare reunite pentru moțiunea de cenzură…

Una dintre memorabilele melodii ale lui Mărgineanu are următorul refren: „Jana nu e moartă, Jana se transformă”. Cam așa s-ar putea numi această moțiune de cenzură iresponsabilă prin care noul PSD condus de domnul Ciolacu se comportă exact la fel ca fostul PSD condus de Liviu Dragnea: interesele partidului sunt puse deasupra binelui comun al națiunii.
Această moțiune de cenzură nu ar fi trebuit să existe niciodată având în vedere cumulul fără precedent de crize cu care se confruntă țara: o criză sanitară globală fără precedent, o criză economică acută, o criză de credibilitate, o criză de viziune și un tămbălău politic de nedescris rezultat din cele două rânduri de alegeri care ar urma să se succeadă în mai puțin de trei luni. În acest context, să dai jos un Guvern care, de bine, de rău, și-a asumat responsabilitatea guvernării României într-un moment în care PSD n-a catadicsit nici măcar să facă o propunere de Prim-ministru, arată o iresponsabilitate crasă.
Cui prodest? Cui folosește această manevră brutală într-un moment critic pentru națiune? Un răspuns este greu de găsit, având în vedere că un Guvern căzut nu ajută pe nimeni.
• Pe de o parte, presupunând prin absurd că această moțiune ar fi trecut, ne-am fi aflat în situația de anul trecut cu Guvernul șchiop al Vioricăi Dăncilă pus în geam pe post de exponată de muzeu. Pentru că este cât se poate de evident că Președintele Iohannis n-ar numi vreodată un Executiv condus de PSD.
• Pe de altă parte, chiar presupunând că Președintele ar da curs solicitărilor PSD, durata de viață a noului Executiv ar fi de două – trei luni (suprapuse peste două campanii electorale), interval în care, în mod evident, n-ar putea să miște un pai.
Singura explicație este că PSD, ProRomânia, ALDE, Partidul Republican și aliații lor de conjunctură din Parlament nu vor să conducă România acum în plină criză, ci își doresc să semene haos în speranța că Președintele și PNL vor deconta invariabilele probleme născute din situația pe care piromanii de stânga vor să o genereze. Iată, dragi colegi parlamentari, cum, pe altarul unor interese meschine, se sacrifică România fără scrupule și fără milă.
De altfel, ipocrizia acestei moțiuni de cenzură este străvezie chiar și pentru neofiți câtă vreme alternativa PSD – ProRomânia – ALDE nu există. Dacă domnii Ciolacu, Ponta și Tăriceanu ar fi vrut ca parlamentarii de bună credință să dea curs criticilor la adresa PNL, ar fi trebuit să ne spună măcar ce pun în loc. Pentru că altfel, experiențele recente ale României ne arată că alternativa este doamna Viorica Dăncilă rămasă fără loc de muncă. Or, stimați domni, aiasta nu se poate!
În plus, doamnelor și domnilor, această moțiune nu ar fi trebuit să existe, pentru că avem temeiuri evidente de neconstituționalitate. Însăși CCR le-a transmis inițiatorilor că ar face mai bine să mute moțiunea în timpul sesiunii ordinare prin dezbaterea subiectului abia în septembrie. Bate șaua să priceapă dom’ Ciolacu, dar n-ai avut cu cine. Și, presupunând prin absurd că această moțiune nefirească ar fi trecut, cui ar fi servit să o mai lălăim așa vreo lună până ia o decizie CCR pe acest subiect? Dacă vă doreați cu adevărat să respectați Curtea Constituțională, așa cum spuneți de fiecare dată când echipa Dorneanu&company vă dă dreptate, ar fi trebuit să așteptați sesiunea ordinară.
PMP consideră că Guvernul PNL a greșit în multe momente: s-a derobat de responsabilitate, n-a avut curaj să ia măsuri tranșante, n-au imaginație suficientă pentru folosirea banilor în zona de infrastructură, n-au știut să le vorbească românilor în contextul crizei sanitare, sunt prea concentrați pe politică și prea puțin pe guvernare etc. Preferăm însă acest Executiv în detrimentul hăului anarhic care se cască negru și tulbure înaintea noastră mergând pe drumul propus de PSD. Acum, nu este momentul experimentelor făcute cu dinamita instabilității înfășurată în jurul brâului, așa cum ne propuneau urmașii domnului Dragnea. Nu dăm foc la țară doar pentru că unora le este sete de putere.
Din toate aceste motive, parlamentarii PMP au luat decizia de a nu participa la votul pentru această moțiune de cenzură profund toxică pentru România. Ce trebuie să rețină domnul Orban și colegii săi din Guvern este că acesta nu este un cec în alb pe care îl acordăm Executivului no matter what, ci doar că am ales răul mai mic. Deocamdată…

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus