Back
Featured image of post Ciolacu, din Buzău

Ciolacu, din Buzău

Într-un penibil exercițiu de promovare electorală, Premierul Marcel Ciolacu, obedient și umil, i-a solicitat cancelarului german Olaf Scholz să trimită trupe germane, respectiv 4000 de militari în România, pentru a ajuta la securizarea flancului estic al NATO.

Drept răspuns, Guvernul german a respins miercuri această cerere iar un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat că Germania consideră că „nu este obligată” să trimită o brigadă a Bundeswehr-ului în România, întrucât menține o cooperare militară cu Lituania în cadrul NATO, în timp ce Franța cooperează cu România.

La cum pretind politrucii noștri trupe de apărare din alte țări, pare că ne aflăm fie sub o iminentă stare de asediu și război, fie armata României este dotată cu cozi de mături, nu există sau nu prea contează.

În goana populismului său tembel, Ciolacu nu știe că astfel de subiecte sensibile de politică externă se discută și negociază în spatele ușilor închise, înainte de a fi trâmbițate public ca mari reușite, menite să-l uluiască pe greu încercatul și bulversatul elector român. Pe de altă parte, ar fi fost nevoie de un mandat oficial din partea Parlamentului pentru o astfel de asumare politică iar titularul din partea țării noastre, în această privință, este constituțional președintele Klaus Iohannis.

De unde să știe toate acestea Ciolacu din Buzău, că el cu cartea și școala nu s-a prea împăcat, îl durea capul, iar acum textele și acțiunile i le fabrică alții. În concluzie, ne-a făcut de râs încât nu le vine să creadă celor din vârful UE cât de penibili și jalnici am ajuns la nivel de „leadership”, dar cui din patria noastră îi mai pasă?!

Last updated on Jul 06, 2023 09:04 UTC
comments powered by Disqus