Back
Featured image of post Cioloș și capul izbit de zidul politic

Cioloș și capul izbit de zidul politic

După desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, de către președintele Klaus Iohannis, am făcut legătura cu un banc potrivit contextului.\Un țăran își duce măgarul la târg. Animalul era jigărit și ostenit, îi lipsea o ureche, avea doar o jumătate de coadă. Vine un potențial cumpărător și îl întreabă pe vânzător dacă e puternic măgarul, dacă ascultă, dacă e blând etc.? La toate întrebările primește răspunsuri afirmative de la stăpânul dobitocului. Apoi, cumpărătorul îi cere proprietarului să-i facă o demonstrație. Stăpânul îi arde măgarului un bici peste crupă iar acesta rage și o ia nebun la goană, nu vede un zid aflat la câțiva metri în fața sa, dă cu capul în el și cade lat.\Uluit, cumpărătorul se uită la proprietar iar acesta mândru zice: „Vezi ce curajos e măgarul?”. Consternat, târgovețul replică:
– Domnule, dar animalul acesta e jigărit, îi lipsește o ureche, are doar un ciot de coadă și se pare că nici nu prea vede, de ce l-ai mai adus la târg că e clar că nu poți înșela pe nimeni?!
La care, proprietarul se repliază și zice:
– L-am adus doar să-l fac de râs, să-l fac de cacao, că m-am săturat de încăpățânarea și neascultările sale.\Orice asemănare cu realitatea nu poate fi deloc întâmplătoare…

Last updated on Oct 20, 2021 15:43 +0300
comments powered by Disqus