Back
Featured image of post „Circoteca”, spectacolul și diversiunea eliminării pensiilor speciale

„Circoteca”, spectacolul și diversiunea eliminării pensiilor speciale

„Circoteca”, spectacolul și diversiunea eliminării pensiilor speciale
A trecut campania electorală, ce mai contează ce s-a promis în privința eliminării pensiilor speciale! Ce mai contează cum și-au înaintat unii tactic și coregrafic, de prin USR și PSD, demisiile din funcțiile de parlamentari înainte de finalul mandatului, simulând astfel că își vor pierde respectivele privilegii. Alții și mai dibaci în fente electoraliste, au făcut excursii pe la notari dând o declarație pe proprie răspundere, fără niciun efect real, că renunță la pensiile speciale, spectacol penibil pentru creduli, naivi și prostime.
Acum, când promisiunile ar trebui și concretizate, prin majoritatea coaliției de guvernare, USR anunță unilateral că vrea modificarea Statutului parlamentarilor, astfel încât cel dintâi pensiile speciale ale senatorilor și deputaților să fie desființate. Într-o viziune diferită, PNL vrea modificarea Codului Muncii pentru a reglementa toate pensiile speciale.
Pe de altă parte, UDMR nu este de acord cu desființarea „la bucată” a pensiilor speciale. În acest sens, chestorul Senatului, senatorul Laszlo Attila, a declarat presei că UDMR este de acord cu desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, în măsura în care se desființează toate pensiile speciale, fără excepții.
Și ca să vă cuprindă pe deplin obida și sila, aflați că, după cum declară senatorul, principiul UDMR este că nu trebuie create diferențe între categorii de cetățeni (de parcă pensiile speciale ca atare nu ar consfinți tocmai privilegii, diferențe și discriminări între cetățeni).
Pe scurt, nu este un acord în coaliția guvernării nici măcar pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Păcat că le-ați dat votul celor care v-au amăgit în acest sens. Proiectul legislativ al PMP privind eliminarea pensiilor speciale este blocat de mai mulți ani în Parlament.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus