Back
Featured image of post Clarificări privind situația proiectului legislativ vizând Codul Patrimoniului Cultural Național

Clarificări privind situația proiectului legislativ vizând Codul Patrimoniului Cultural Național

Toți miniștrii Culturii din guvernele anterioare (din anul 2012, până în prezent) au susținut, fiecare la vremea sa, la audierile din cadrul Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României (din care am făcut parte), că Ministerul Culturii lucrează la elaborarea unui nou proiect legislativ privind un necesar și iminent Cod al Patrimoniului Cultural Național. I-am audiat cu interes, în legislatura anterioară, pledând pentru acest act normativ, exprimându-mi disponibilitatea de a participa constructiv la acest proiect. Chiar mai mult, personal am renunțat la inițierea și promovarea unui proiect legislativ pe această temă considerând că, oricum, în calitate de parlamentar din opoziție, nu am nicio șansă de succes într-o „competiție” legislativă cu Executivul și actuala majoritate parlamentară. Constat însă că miniștrii Culturii se succed grăbit în respectiva funcție și rămân doar promisiunile neonorate.
În acest timp, culmea, o organizație neguvernamentală (Comitetul Național Român ICOMOS) a postat pe site-ul său primul proiect al tezelor Codului (unii speculând că ar fi vorba chiar de proiectul ministerului), redactat sub conducerea doamnei care nici nu prea a apucat să fie ministru al Culturii, adică Hegedus Csilla.
Pentru a clarifica oficial care este realitatea în privința proiectului Codului Patrimoniului Cultural Național, vă adresez solicitarea să mă informați, dacă la nivelul ministerului pe care îl conduceți s-a făcut ceva CONCRET până acum, în privința acestui proiect legislativ și, totodată, vă solicit să-mi comunicați ce strategie asumă ministerul pentru un nou Cod al Patrimoniului Cultural Național? Vă mulțumesc!
Intrebare adresată MINISTERULUI CULTURII, Domnului ministru Ionuț Vulpescu
Sursa foto: observatorulurban.ro

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus