Back
Featured image of post Complici la trădarea și subminarea României

Complici la trădarea și subminarea României

UDMR a promovat în Parlamentul României, chiar de mai multe ori, proiectul legislativ privind autonomia teritorială a pretinsului Ținut Secuiesc. Evident, un astfel de proiect nu poate fi vreodată adoptat, câtă vreme Constituția României prevede că România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

La comanda Budapestei însă, aflată în complicitate cu regimul Putin, pe un fundal geo-politic complicat, într-o situație de instabilitate politică și economică, ceea ce nu poate susține în prezent UDMR, înfiptă în guvernarea României, o face în forță organizația extremistă etnic, respectiv Consiliul Național Secuiesc (CNS).

Cu ocazia aprinderii unor „focuri de veghe” în peste 100 de localități din pretinsul Ținut Secuiesc, CNS a transmis public „crearea și susținerea sistemului de auto-organizare „a poporului secuiesc” și a „cărții de identitate secuiești”. În documentul programatic se afirmă că „populația Ținutului Secuiesc solicită în continuare autonomia teritorială chiar și după epidemia de coronavirus și după toate tensiunile vieții internaționale. Am reușit să acționăm la nivel european în interesul Ținutului Secuiesc, deschizând un câmp de luptă pe plan internațional”.

Evident, guvernanții noștri, înțeleși la profituri și privilegii cu UDMR, bagatelizează și subestimează aceste acțiuni subversive, subminatoare, de segregaționism etnic la adresa statului român. Cam așa au decurs lucrurile recent și în regiunea Catalonia, din Spania, până când revendicarea autonomiei teritoriale a condus aproape la un război civil.

Ungaria investește masiv în Transilvania, cumpără terenuri agricole, imobile, investește pentru control în economie, afaceri, învățământ și educație, iar statul român, la rândul său, oferă discreționar și discriminatoriu bani suplimentari unităților administrativ teritoriale conduse de aleșii UDMR, uniunea beneficiind de bani de la buget și pentru profilul său „cultural”, confesional.

Astăzi, prim-ministrul ungar Viktor Orbán a transmis, printr-o scrisoare, un mesaj de salut membrilor comunității care sărbătorește renovarea Colegiului Reformat din Târgu Mureș. „Maghiarii – susține Orban - am luptat deja pentru supraviețuirea comunităților noastre încă de pe vremea când Reforma a sosit în Ungaria și în Transilvania. Patria sfâșiată în trei direcții zăcea în ruine, aproape că s-a pierdut până și speranța prosperității și a gloriei… Aceste instituții sunt bastioane ale supraviețuirii comunităților maghiare”.

Pe când, duminică, viceprim-ministrul ungar Zsolt Semjén, în cadrul manifestării festive organizate, duminică, în Aiton, localitate din zona municipiului Cluj-Napoca, le-a vorbit participanților de fidelitatea maghiarilor reformați din Transilvania față de națiune și dorința lor de a trăi, care servesc ca exemplu întregii națiunii maghiare.

Le transmit celor care dețin puterea politică la București (PSD-PNL) că, din păcate, nu înțeleg defel ceea ce se întâmplă periculos în chiar inima României. Îndepărtați UDMR de la guvernare, altminteri sunteți complici la trădarea și subminarea țării!

Last updated on Nov 01, 2022 16:14 UTC
comments powered by Disqus