Back
Featured image of post Comunitatea și Primăria Cristești solicită deschiderea unei treceri la nivel cu linia ferată

Comunitatea și Primăria Cristești solicită deschiderea unei treceri la nivel cu linia ferată

Primăria Comunei Cristești, în numele comunității locale, dorește reînființarea unei treceri la nivel cu calea ferată Târgu-Mureș – Războieni, la km CF 237+990 (care este în prezent trecere pietonală) între stațiile Tg. Mureș Sud – Gen. N. Dăscălescu, în localitatea Cristești. Demersul este întemeiat pe necesitatea asigurării legăturii cu mijloacele auto între vatra veche a satului și cea nouă. Trecerea se dorește a se reînființa pe strada Gării din Cristești, km. CF 287+990 întrucât este insuficientă o singură trecere la nivel situată pe strada Florilor, semnalizată B.A.T. km. CF 288+571, problematică în cazul unei situații de urgență, pentru intervenția echipajelor de Pompieri, Poliție, Salvare ș.a.
În acest sens, Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA, prin Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a răspuns negativ acestui demers, invocând existența, la o distanță mai mică de un kilometru de aceasta, a altei treceri la nivel, situată la km CP 288+571(la aproximativ 580 metri). Totodată, a sugerat că se pot înființa pasaje denivelate superioare sau inferioare, argumentând complementar și că în zona respectivă (km CP 287+990 ) se efectuează activități de manevră a trenurilor în stația Tg. Mureș Sud, fapt ce contravine cu SR 1244-1/1996, punctul 2 alin. 1, de a se putea înființa treceri la nivel. Vă atașez cele două răspunsuri la petițiile Primăriei comunei Cristești.
Domnule ministru, am învățat în bogata mea activitate desfășurată în administrația publică locală, de peste 12 ani (implicit ca prefect), că cel mai simplu de răspuns la o problemă, atunci când vrei să scapi de implicare și să nu-ți bați capul cu soluții favorabile, este la modul negativ. Consider că un astfel de răspuns a oferit Primăriei Cristești și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA. De aceea, vă solicit să reanalizați acest subiect împreună cu specialiștii din minister și să găsiți o soluție favorabilă pentru comunitatea din Cristești. Vă mulțumesc!
Interpelare adresata Ministerului Transporturilor,Domnului ministru Felix Stroe

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus