Back
Featured image of post Consens politic general și vot majoritar în Camera Deputaților pentru impozitarea tuturor pensiilor speciale

Consens politic general și vot majoritar în Camera Deputaților pentru impozitarea tuturor pensiilor speciale

Am votat astăzi, în Camera Deputaților, împreună cu colegii deputați din PMP, pentru impozitarea pensiilor speciale care nu se bazează pe contributivitate. Partidul Mișcarea Populară are înregistrat la Parlament un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale încă din 2016, proiect adoptat tacit de Senat iar mai apoi blocat în procedurile parlamentare. Am susținut dintotdeauna că pensiile speciale reprezintă un furt din banul public și am desfășurat o campanie națională de strângere de semnături pentru ca pensiile speciale să fie eliminate, peste un milion de români semnând pentru susținerea demersului nostru.
Astăzi, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptat cu o largă majoritate, fiind susținut de toate formațiunile politice parlamentare. Pragurile de impozitare a pensiilor speciale, prevăzute de proiect, sunt următoarele:
Impozitare de 0% pentru pensii speciale de până la 2.000 de lei;
Impozitare de 10% pentru pensii speciale între 2.001 și 7.000 de lei;
Impozitare de 85% pentru pensii speciale care depășesc pragul de 7.001 de lei.
Sunt impozitate pensiile speciale primite de: Curtea de Conturi, CCR, magistrații si personalul auxiliar din instanțele de judecată, funcționarii publici parlamentari și parlamentarii, personalul aeronautic civil navigant profesionist, corpul diplomatic și consular, militarii, aleșii locali și foștii președinți ai statului.
Proiectul va fi transmis spre promulgare la Președintele României. Să fie într-un ceas bun!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus