Back
Featured image of post Consiliul Județean Mureș batjocorește „Zilele Culturii Române”

Consiliul Județean Mureș batjocorește „Zilele Culturii Române”

Când evoci „Zilele culturii române” iar Consiliul Județean Mureș, care are în subordinea sa Filarmonica de stat Târgu-Mureș, se implică în organizarea unui concert simfonic extraordinar, te-ai aștepta la o simfonie înălțătoare din care să facă parte marii muzicieni români.

Te-ai aștepta să audiezi un program din care să facă parte Ciprian Porumbescu cu „Balada pentru vioară și orchestră”, George Enescu cu „Rapsodia Română”, Ion Ivanovici cu „Valurile Dunării”, Grigoraș Dinicu cu „Hora Staccato”, Maria Tănase cu „Ciuleandra”, Constantin Dimitrescu cu „Dans Țărănesc pentru violoncel si pian”, Gheorghe Zamfir cu „Păstorul singuratic” și mulți alții.

Ce credeți că face, în schimb, Consiliul Județean Mureș, condus de udemeristul Peter Ferenc, de „Zilele Culturii Române”? Vă invită la „The best of Roby Lakatos & Band”, dirijor György Levente. Nu am nicio problemă cu respectivii muzicieni, să fie sănătoși, pot concerta oricând sub o titulatură evenimențială care să li se potrivească, să se bucure de succes, însă recitalul lor nu are nicio legătură cu „Zilele Culturii Române”.

Păcat că muzicienii respectivi sunt folosiți pentru a stârni confuzie și a plasa în ridicol cultura română, prin raportare la acest domeniu creativ de referință și mândrie românească. Este revoltător că politica vitriolează până și cultura și de neînțeles cum PNL și PSD, care au forța necesară pentru a contracara astfel de derapaje prin vot, au permis UDMR să-și bată joc de „Zilele Culturii Române”.

Last updated on Jan 19, 2023 10:03 UTC
comments powered by Disqus