Back
Featured image of post Creșterea economică este, de fapt, descreșterea României…

Creșterea economică este, de fapt, descreșterea României…

Guvernul Veo tocmai se împăunează cu o creștere economică de 5 la sută. Aceasta se bazează, de fapt, pe creșterea consumului și este urmare a politicii inflaționiste promovată de ,,macro-economiștii” inventați la apelul bocancilor: Vâlcov, Teodorovici și Socol.
Sporirea consumului se vede din faptul că încasările bugetare din TVA pe primul trimestru sunt cu 14,8% mai mari față de anul trecut.
Traduc subiectul, așa cum îl înțeleg eu. Când ai o creștere economică bazată pe consum, iar acesta însumează produse din import în proporție de circa 70 la sută, înseamnă că banii României se scurg către producători, furnizori, comercianți etc. și susțin economia altor state, a celor din care importăm masiv.
Și ca să fie mai clar, Guvernul Veo și ,,genialul” Teodorovici au împrumutat în acest an, cu dobânzi astronomice, vreo patru miliarde de euro, îndatorând România pe zeci de ani de acum încolo. Împrumuturile acoperă căznit pensiile și salariile majorate din pix, nesustenabil, și finanțează de fapt creșterea consumului. Investițiile în dezvoltare lipsesc aproape cu desăvârșire, iar creșterea este inflaționistă, nesănătoasă, și reprezintă pe termen lung o descreștere sigură iar colapsul și decăderea economiei în aceste condiții sunt doar o chestiune de timp…

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus