Back
Featured image of post Creativitatea noastră cea de toate zilele...

Creativitatea noastră cea de toate zilele...

Împreună cu colegii universitari Cezar Sigmirean și Dumitru Buda, vă invităm la manifestarea desfășurată sub cupola festivă a „Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Reproduc întocmai invitația inspirată din postarea colegului meu, prodecan Cezar Sigmirean:

„Mi-a lansat colegul Marius Pașcan o provocare: hai să gândim o activitate faină cu ocazia Zilelor UMFST. #challengeaccepted Și i-am spus așa: „Creativitate prin creatori de conținut”. Și am și convins niște super profesioniști, oameni dragi nouă, să ne fie parteneri de discuție, într-o dezbatere despre cum valorificăm creativitatea, în domeniile în care activăm.

Primul care a răspuns afirmativ invitației noastre a fost actorul Nicu Mihoc. Good, good, good. Apoi mi-am propus să îmi mai încerc o dată norocul: scriitoarea Antoneta Gales Tony Mott. Și am generat o discuție de 30 de minute în care am vorbit, evident, și despre participarea dânsei la America Express și, desigur, la finalul căreia, ne-a confirmat prezența.

Vlad Flueraru, fostul meu student, unul dintre cei mai creativi, e de multe luni în playlist-ul meu. A avut anul acesta un parcurs impresionant, alături de CTC și echipa de la Okapi. Și e om tare fain! Și scrie bine lyrics. Căutați-l, o să vă placă.

Pe Ioana Porav am cunoscut-o la evenimentul aniversar Privo, mi-a făcut Aurelian Grama intro-ul (mulțumesc!) și am stat la o discuție pe tema proiectelor sale. La final i-am lansat invitația: trebuie să vii neapărat la o întâlnire cu studenții, îi vei inspira.

Și uite așa, am reușit să generăm un #lineup de zile mari. Te invit miercuri, 13 decembrie (să fie cu noroc) la conferința universitară pe care o organizăm în Aula Magna, de pe str. Nicolae Iorga, la o întâlnire informală cu toți cei patru creativi tocmai prezentați, parte din inițiativele #nextgencom. Gânduri bune și inspirație multă! #ZileleUMFST #creativitate #fslumfst #seîntâmplǎlaumfst #conferințeuniversitare”

Închei, adresându-vă invitația să participați cei care sunteți interesați de un reper fundamental al ființei umane, creația și creativitatea prin cultură, artă și viață. Intrarea este liberă, manifestarea începe la ora 12 și vă așteptăm cu drag!

Last updated on Dec 12, 2023 13:48 UTC
comments powered by Disqus