Back
Featured image of post Crizele economice sunt doar pentru cei cinstiți, săraci și proști de buni!

Crizele economice sunt doar pentru cei cinstiți, săraci și proști de buni!

Beau nervos un ceai de tei, după cum mă îndeamnă savant, detașat și super îndestulat ca bugetar al statului de o viață, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Nu știu de ce îmi tot crește tensiunea arterială parcurgând facturile cu prețuri astronomice la utilități, livrate dibaci de super-profitabilii „băieți deștepți”, sforari politici pe la gaz și energie electrică.

De la atâta ceai, chiar fără cifră octanică, mă cuprinde vertiginos furia când tocmai am ajuns la pompa de combustibil pentru autoturism. Mă ia de-a dreptul apoplexia, când ies din aprozar cu câteva verdețuri primăvăratice plătind, așa din scurt, una sută amărâtă de lei, tot mai jigărită conform păstoririi guvernamentale și a indicațiilor prețioase venite doct și disprețuitor dinspre dinozaurul finanțist Mugurel (V)isărescu, ajuns plictisit la vârsta lui Ațipescu.

Când să mă întreb tâmp ce-i de făcut, îl văd la televizor „salvator” pe președintele României care îmi transmite ritos că de vină pentru tot ce ni se întâmplă nu mai este pesedeeeee, care tocmai guvernează acum magnific, ci Vladimir Putin. Ce bine că ‘mnealui, dictatorului rus, nu avem cum să-i cerem concret socoteală, că are nucleare la creier și face bubă mare, iar nePUTINța, nevolnicia, nevrednicia celor care conduc România are astfel vinovatul ideal de serviciu.

Mă tot gândesc însă la politrucii apologeți ai banilor din PNRR cum susțineau ei, mai an, salivând cu lăcomie de profitori, că ne vor copleși euroii și bunăstarea. Ei, iaca, nu-s decât în conturile acelorași băieți deștepți, „să mâncă și gura lor ceva”, deși respectivii nu au și nici nu vor avea vreodată nicio treabă cu vreo criză.

Crizele economice sunt doar pentru cei cinstiți, săraci și proști de buni prin îngăduința lor!

Last updated on May 13, 2022 11:38 UTC
comments powered by Disqus