Back
Featured image of post Cu demagogia în floare, nici la bască nu îi doare...

Cu demagogia în floare, nici la bască nu îi doare...

La concurență, care iese primul în spațiul public să anunțe marea „realizare”, liderii PSD și PNL, Marcel și Nicu, comunică glorios cum se vor sacrifica pentru binele românilor.

Pe scurt, vine ordonanța de urgență și „hârști”, simulează că taie risipa!  

După ce au prăduit banii țării angajând suplimentar în plină criză economică vreo 20 de mii de bugetari anul trecut, după ce au crescut numărul secretarilor de stat la 200 și alte câteva mii de subsecretari, consilieri, secretare, șoferi și alții de prin clientela politică și le-au majorat salariile, acum, chipurile, vor bloca angajările în instituțiile statului. Apoi, după ce și-au tras spre dotare mii de BMW-uri și alte mărci de lux pe la Poliție, Parlament și prin alte instituții guvernamentale, acum susțin că vor reduce cheltuielile cu bunurile și serviciile prin instituțiile publice cu 10 la sută. Nu asumă nimeni și nu dau socoteală pentru că au permis până acum huzurul și devalizarea bugetului de stat, depistat cu o gaură de 20 de miliarde de lei doar pentru primul trimestru din acest an. Iar România se împrumută masiv de pe piețele externe pe termen lung, la dobânzi amețitoare, doar pentru a nu colapsa.

Dar cea mai tare măsură anunțată astăzi este cea privitoare la prezența politrucilor în consiliile de administrație (CA) ale societăților și agențiilor statului, unde participarea va fi limitată la maximum două consilii de administrație pentru o persoană. Vă dați seama ce sacrificiu?! Într-un astfel de CA, calitatea de membru poate aduce între 5-15 mii de euro pe lună/membru, pentru tăiatul politic de frunză la câini.

Așadar, strâng cureaua bieții guvernanți și nu mai participă la CA-uri fără număr, se sacrifică „eroic” pentru patrie. Toate aceste măsuri extraordinare, cu impact concret pentru naivi și proști, sunt menite să salveze economia gâtuită de inflație și aflată în picaj. Nu vă dau lacrimile de emoție?

Last updated on May 08, 2023 15:31 UTC
comments powered by Disqus