Back
Featured image of post Cu fruntea sus…

Cu fruntea sus…

Mulți promiteau de înghețau apele prin campaniile electorale de anul trecut, că vor spori salariile, pensiile, că vor crea locuri de muncă și vor aduce peste noapte, miraculos, prosperitatea și bunăstarea în România.
Eu am comunicat public franc și repetat, ca întotdeauna cu onestitate, că economia se află în picaj din cauza pandemiei, că resursele se diminuează pe zi ce trece la bugetul de stat, că guvernul se împrumută masiv și, indiferent cine va câștiga alegerile în România și va compune guvernarea, va trebui să recurgă la măsuri de austeritate, de restructurare și reducere drastică a aparatului „bugetofag” al statului, în pofida minciunilor care se vehiculau politic triumfalist la vremea respectivă.
Voi spune întotdeauna adevărul, chiar dacă, uneori, o astfel de asumare reprezintă temporar doar capital politic pierdut. Sunt convins că, pe termen lung, cinstea, competența, corectitudinea și respectul față de cuvântul dat vor avea câștig de cauză.
Astăzi, președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că s-au decis în coaliția de guvernare „măsuri pentru restrângerea cheltuielilor bugetare”, acest lucru fiind în vizorul Comisiei Europene si al agențiilor financiare internaționale de rating. Nu cresc pensiile, nici salariile în acest an, ba, mai mult, se pregătește reducerea aparatului administrației publice și eliminarea unor sporuri, implicit a vaucherelor de vacanță. Chiar nu mă bucur că actualitatea confirmă predicțiile mele, preferam în acest caz să greșesc iar România să prospere economic.
Așa că, dacă v-ați lăsat amăgiți și ați votat promisiuni deșarte, rămâne cum ați stabilit majoritar iar eu rămân tot cu fruntea sus.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus